Λίγα λόγια για το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι μια έκπληξη για τους περισσότερους τουρίστες. Η όμορφη Παλιά Πόλη του, με το Ενετικό φρούριο και το προστατευόμενο λιμάνι το καθιστά έναν διαφορετικό και ήσυχο προορισμό.

Η όμορφη Παλιά Πόλη του, με το Ενετικό φρούριο και το προστατευόμενο λιμάνι το καθιστά έναν διαφορετικό και ήσυχο προορισμό.

Οι περίοδοι Βενετσιάνικης και Τουρκικής κατοχής χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην Παλιά Πόλη, η οποία είναι εύκολα και ευχάριστα προσβάσιμη με τα πόδια και είναι γεμάτη με βενετσιάνικα αρχοντικά και εκκλησίες, πολλά μικρά τουρκικά τζαμιά και το φρούριο του 16ου αιώνα. Μια βόλτα στην χωρίς αυτοκίνητα παλιά πόλη του Ρεθύμνου θα σας οδηγήσει πίσω στους αιώνες. Ο αρχιτεκτονικός συνδυασμός στυλ αντικατοπτρίζει την ιστορία της πόλης, οπότε θα δείτε αξιοθέατα όπως η ενετική Loggia του 16ου αιώνα, η Κρήνη Rimondi του 17ου αιώνα με νερό που ρέει από τα στόματα τριών πέτρινων λιονταριών και τους πανύψηλους οθωμανικούς μιναρέδες από το 1890.

Καθώς είναι εύκολο να χαθείτε στα στενά δρομάκια της Παλιάς Πόλης, είναι πιθανό να καταλήξετε για λίγο σε ένα καφέ ή σε ένα εστιατόριο, που βρίσκονται διάσπαρτα είτε στους δρόμους είτε κατά μήκος της προκυμαίας.

Αν περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη το πιθανότερο είναι να καταλήξετε στο Ενετικό Λιμάνι. Είναι μια από τα πιο γραφικά σημεία ολόκληρης της πόλης. Ηρεμία με μικρές βάρκες δεμένες και πάντα ένα τέλειο σκηνικό για δημιουργία των τέλειων καρτ ποστάλ. Στην άκρη του λιμανιού βρίσκεται ένας κυματοθραύστης του 13ου αιώνα και στο τέλος του ένας φάρος του 17ου αιώνα.

Γύρω από το λιμάνι υπάρχει μια ποικιλία από εστιατόρια και καφετέριες. Το βράδυ, η περιοχή φωτίζεται με γούστο και είναι το ιδανικό μέρος για ένα ρομαντικό δείπνο με το ζεστό απαλό αεράκι της Μεσογείου να φυσάει.

The beach of Rethymno is 12 km long of fine-grained brilliant light brown sand, and you can walk all of it along the water until you decide where to stop and rest. Ξεκινά από το ιστορικό κέντρο της πόλης και εκτείνεται στο ανατολικό τμήμα της περιοχής Σκαλέτα.

Φωτογραφίες